OSEC

Neohapsis is currently accepting applications for employment. For more information, please visit our website www.neohapsis.com or email hr@neohapsis.com
 
help for install Openbsd/amd64 on a acer aspire 1524wlmi

cespucircoslack.net
Date: Fri Apr 29 2005 - 11:25:00 CDT


Hello, I have acquired recently a laptop acer aspire 1524wlmi therefore
equipped:
AMD Athlon 64 Processor 3400+ stepping 10
cpu MHz 2201.512
cache size 1024 Kb
512 Mb ram,
With linux works is to 32 bit that to 64 bit (to slackware 10,1 and
slamd64),
if I try to install openbsd/amd64 the screen returns me the following
message:
 Loading;..........
probing: pc0 com0 mem[638k 510M a20=on]
disk: fd0 hd0*
>> OpenBSD/amd64 BOOT 2.06
boot>
booting fd0a:/bsd: 1367536+289390+2200944+468360=0x821848
entry point at 0x1001e0 [7205c766, 34000004, 24448612, b2c0a304]
and it does not continue :-(

I have thought to have mistaken to make the iso and I have to make new
it, but with the same result.
If I try to install netbsd 2.0.2 amd64 it changes the message but the
substance not:

NetBSD/i386 ustarfs Primary Bootstrap

>> NetBSD/amd64 BIOS Boot, Revision 3.1
>> (jmcfaith.netbsd.org, Tue Mar etc,etc
>> Memory: 638/522688 k
Press return to boot now, any other key fot boot menu
booting fd0a:netbsd - starting in 0
3585224+2958512+372624=0x799780
and now freeze

I have tried to install openbsd-current i386 and the installation has
gone to "good" aim.
You shipment the dmesg of the installation to 32 bit, someone knows to
help to understand what there me that does not go in order to install
Openbsd to my amd64?
Thanks for all
Ciao Guido
sorry for my bad english
-----------------------------------------------------------------------
OpenBSD 3.7-current (GENERIC) #94: Thu Apr 21 15:37:49 MDT 2005
    deraadti386.openbsd.org:/usr/src/sys/arch/i386/compile/GENERIC
cpu0: AMD Athlon(tm) 64 Processor 3400+ ("AuthenticAMD" 686-class,
1024KB L2 cache) 2.21 GHz
cpu0:
FPU,V86,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,MMX,FXSR,SSE,SSE2
cpu0: AMD Powernow: FID VID TTP TM
real mem = 535863296 (523304K)
avail mem = 481992704 (470696K)
using 4278 buffers containing 26894336 bytes (26264K) of memory
mainbus0 (root)
bios0 at mainbus0: AT/286+(17) BIOS, date 10/26/04, BIOS32 rev. 0
0xfd3d0
pcibios0 at bios0: rev 2.1 0xfd3d0/0xc30
pcibios0: PCI IRQ Routing Table rev 1.0 0xfde30/272 (15 entries)
pcibios0: PCI Interrupt Router at 000:17:0 ("VIA VT82C596A ISA" rev
0x00)
pcibios0: PCI bus #3 is the last bus
bios0: ROM list: 0xc0000/0x10000 0xd8000/0x4000! 0xdc000/0x4000!
cpu0 at mainbus0
pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1 (no bios)
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 vendor "VIA", unknown product 0x0204 rev
0x00
pchb1 at pci0 dev 0 function 1 vendor "VIA", unknown product 0x1204 rev
0x00
pchb2 at pci0 dev 0 function 2 vendor "VIA", unknown product 0x2204 rev
0x00
pchb3 at pci0 dev 0 function 3 vendor "VIA", unknown product 0x3204 rev
0x00
pchb4 at pci0 dev 0 function 4 vendor "VIA", unknown product 0x4204 rev
0x00
pchb5 at pci0 dev 0 function 7 vendor "VIA", unknown product 0x7204 rev
0x00
ppb0 at pci0 dev 1 function 0 "VIA K8HTB AGP" rev 0x00
pci1 at ppb0 bus 1
vga1 at pci1 dev 0 function 0 vendor "Nvidia", unknown product 0x0347
rev 0xa1
wsdisplay0 at vga1: console (80x25, vt100 emulation)
wsdisplay0: screen 1-5 added (80x25, vt100 emulation)
"INPROCOMM IPN2220" rev 0x00 at pci0 dev 10 function 0 not configured
cbb0 at pci0 dev 11 function 0 vendor "Texas Instruments", unknown
product 0xac8e rev 0x00: irq 10
cbb1 at pci0 dev 11 function 1 vendor "Texas Instruments", unknown
product 0xac8e rev 0x00: irq 11
vendor "Texas Instruments", unknown product 0x802e (class serial bus
subclass Firewire, rev 0x00) at pci0 dev 11 function 2 not configured
re0 at pci0 dev 12 function 0 "Realtek 8169" rev 0x10: irq 11re0: eeprom
autoload timed out
, address ff:ff:ff:ff:ff:ff
re0: no PHY found!
re0: reset never completed!
re0: diagnostic failed, received short packet
re0: attach aborted due to hardware diag failure
uhci0 at pci0 dev 16 function 0 "VIA VT83C572 USB" rev 0x80: irq 10
usb0 at uhci0: USB revision 1.0
uhub0 at usb0
uhub0: VIA UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub0: 2 ports with 2 removable, self powered
uhci1 at pci0 dev 16 function 1 "VIA VT83C572 USB" rev 0x80: irq 10
usb1 at uhci1: USB revision 1.0
uhub1 at usb1
uhub1: VIA UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub1: 2 ports with 2 removable, self powered
uhci2 at pci0 dev 16 function 2 "VIA VT83C572 USB" rev 0x80: irq 11
usb2 at uhci2: USB revision 1.0
uhub2 at usb2
uhub2: VIA UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub2: 2 ports with 2 removable, self powered
ehci0 at pci0 dev 16 function 3 "VIA VT6202 USB" rev 0x82: irq 11
usb3 at ehci0: USB revision 2.0
uhub3 at usb3
uhub3: VIA EHCI root hub, class 9/0, rev 2.00/1.00, addr 1
uhub3: 6 ports with 6 removable, self powered
pcib0 at pci0 dev 17 function 0 "VIA VT8235 ISA" rev 0x00
pciide0 at pci0 dev 17 function 1 "VIA VT82C571 IDE" rev 0x06: ATA133,
channel 0 configured to compatibility, channel 1 configured to
compatibility
wd0 at pciide0 channel 0 drive 0: <IC25N080ATMR04-0>
wd0: 16-sector PIO, LBA48, 76319MB, 156301488 sectors
wd0(pciide0:0:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 5
atapiscsi0 at pciide0 channel 1 drive 0
scsibus0 at atapiscsi0: 2 targets
cd0 at scsibus0 targ 0 lun 0: <TSSTcorp, CD/DVDW TS-L532A, TI50> SCSI0
5/cdrom removable
cd0(pciide0:1:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 2
auvia0 at pci0 dev 17 function 5 "VIA VT8233 AC97" rev 0x50: irq 11
ac97: codec id 0x56494161 (VIA Technologies VT1612A)
ac97: codec features headphone, 18 bit DAC, 18 bit ADC, KS Waves 3D
audio0 at auvia0
"VIA VT82C686 Modem" rev 0x80 at pci0 dev 17 function 6 not configured
pchb6 at pci0 dev 24 function 0 "AMD AMD64 HyperTransport" rev 0x00
pchb7 at pci0 dev 24 function 1 "AMD AMD64 Address Map" rev 0x00
pchb8 at pci0 dev 24 function 2 "AMD AMD64 DRAM Cfg" rev 0x00
pchb9 at pci0 dev 24 function 3 "AMD AMD64 Misc Cfg" rev 0x00
cardslot0 at cbb0 slot 0 flags 0
cardbus0 at cardslot0: bus 2 device 0 cacheline 0x0, lattimer 0x40
pcmcia0 at cardslot0
cardslot1 at cbb1 slot 1 flags 0
cardbus1 at cardslot1: bus 3 device 0 cacheline 0x0, lattimer 0x40
pcmcia1 at cardslot1
isa0 at pcib0
isadma0 at isa0
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0 (mux 1 ignored for console): console keyboard, using
wsdisplay0
pms0 at pckbc0 (aux slot)
pckbc0: using irq 12 for aux slot
wsmouse0 at pms0 mux 0
pcppi0 at isa0 port 0x61
midi0 at pcppi0: <PC speaker>
sysbeep0 at pcppi0
lpt0 at isa0 port 0x378/4 irq 7
npx0 at isa0 port 0xf0/16: using exception 16
pccom1 at isa0 port 0x2f8/8 irq 3: ns16550a, 16 byte fifo
biomask ef75 netmask ef75 ttymask fff7
pctr: user-level cycle counter enabled
dkcsum: wd0 matched BIOS disk 80
root on wd0a
rootdev=0x0 rrootdev=0x300 rawdev=0x302
re0: watchdog timeout
re0: watchdog timeout
----------------------------------------------